Rechtsbijstandverzekeringen

Vind de meest voordelige rechtsbijstandverzekering

Vind de meest voordelige rechtsbijstandverzekering
Wilt u meer weten over een verzekering voor juridische bijstand? Wij tonen diverse verzekeraars die een rechtsbijstandverzekering aanbieden. Kijk welke rechtsbijstand u nou precies krijgt. En vergelijk de dekking en de premie van een rechtsbijstandsverzekering. Wat zijn de polisvoorwaarden, welke juristen krijgt u toegewezen? Geeft een zelfstandige advocaat advies, of dient u zich te wenden tot een juridische medewerker? Wat valt er onder? Conflicten in prive-situaties, of ook arbeidsconflicten? Vaak worden pakketten met dekking aangeboden, zoals prive, wonen, werk en zorg.

Arag Rechtsbijstandverzekering

In het dagelijkse leven kun je zomaar in onverwachte situaties terechtkomen zoals een conflict of een meningsverschil. Wat nou als je in een conflict verwikkeld raakt dat resulteert in een juridisch proces?
Bij een dergelijk proces zijn er honderden juristen die voor je klaarstaan en je willen voorzien van professioneel juridisch advies: een rechtsbijstandverzekering maakt dit mogelijk. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over dure juridische hulp waardoor de kosten onverwachts hoog oplopen. Kortom: je wordt geholpen zonder dat je in financiŽle moeilijkheden komt. Een rechtsbijstandverzekering biedt uitkomst in het geval van een conflict met juridische gevolgen en zorgt ervoor dat je hoofd boven water te kunnen houden.

Waarom een rechtsbijstandverzekering?

Met een rechtsbijstandverzekering verzekert u zich van juridisch advies en rechtshulp en dekt de kosten die voortkomen uit het rechtsproces. Denk hierbij aan de kosten voor specialisten zoals een advocaat of accountant, kosten van getuigen expertise, gerechtskosten en zelfs de proceskosten van de tegenpartij in geval van het verliezen van de rechtszaak.
Niet alle kwesties vallen binnen een rechtsbijstandverzekering. De belangrijkste gebieden die doorgaans binnen de verzekering vallen zijn: verkeersconflicten, conflicten die te maken hebben met wonen, consument conflicten, arbeidsconflicten en fiscale conflicten.

Een aantal voorbeelden van geschillen die binnen de rechtsbijstandverzekering vallen:

  • Een geschil met de buren over de overhangende boom;
  • Een geschil met de makelaar omdat deze de gemaakte afspraken niet is nagekomen;
  • Een geschil met de werkgever die ten onrechte een ontslagprocedure is gestart;
  • Een geschil met de overheid die u geen vergunning heeft verleend.
Hoe kom ik aan een rechtsbijstandverzekering?

Met een ARAG rechtsbijstandverzekering ben je verzekerd van professionele juridische hulp die bij jou past. Je hebt keuze uit twee verzekeringen: de Flexpolis en de ProRechtPolis. Hiermee stel je de verzekering samen die het beste aansluit bij jouw leven. Stel een verzekering op maat samen met de Flexpolis of kies voor een gezinsdekking de ProRechtPolis.

AEGON Rechtsbijstandverzekering premie berekenen

Arag rechtsbijstandverzekering beoordeling 3.0 Bekijk de waardering van de Arag rechtsbijstandverzekering.


(C) 2011 Rechtsbijstandverzekeringen.org - Home - Gebruiksvoorwaarden & contact