Rechtsbijstandverzekeringen

Vind de meest voordelige rechtsbijstandverzekering

Vind de meest voordelige rechtsbijstandverzekering
Wilt u meer weten over een verzekering voor juridische bijstand? Wij tonen diverse verzekeraars die een rechtsbijstandverzekering aanbieden. Kijk welke rechtsbijstand u nou precies krijgt. En vergelijk de dekking en de premie van een rechtsbijstandsverzekering. Wat zijn de polisvoorwaarden, welke juristen krijgt u toegewezen? Geeft een zelfstandige advocaat advies, of dient u zich te wenden tot een juridische medewerker? Wat valt er onder? Conflicten in prive-situaties, of ook arbeidsconflicten? Vaak worden pakketten met dekking aangeboden, zoals prive, wonen, werk en zorg.

Dekking rechtsbijstandverzekering

In hoofdlijn zijn er twee vormen van dekking van een rechtsbijstandverzekering:

 • In natura (meest voorkomend): u krijgt rechtshulp bij een probleem. Dat gaat van het zenden van brieven tot het voeren van een rechtszaak.

 • In geld: u krijgt geld om zelf rechtshulp in te schakelen bij een probleem. Het voordeel is dat u zelf uw adviseur en/of advocaat kan kiezen.

  De meeste verzekeraars bieden een rechtsbijstandverzekering. Vaak kunt u deze in combinatie met een andere verzekering afnemen. Maar de producten kunnen sterk verschillen in prijs en kwaliteit. Het is vooral belangrijk welke zaken allemaal zijn gedekt.

  rechtsbijstandverzekering

  Alle rechtsbijstandverzekeringen

  Bekijk hier de meest bekende verzekeraars die rechtsbijstand als verzekering aanbieden.


 • (C) 2011 Rechtsbijstandverzekeringen.org - Home - Gebruiksvoorwaarden & contact